9.11.06

Kirjanpidon päivitys

Lokakuun tilinpäätös osoittaa, että projekti on pysynyt suunnilleen haarukassa. Vaikka palkkasumma oli (ennakoidusti) pienempi kuin yleensä, ostin ajosaappaat, maksoin kissan steriloinnin ja silti rahaa jäi säästöön asti useita satoja euroja. Opintolainaa en ole vieläkään nostanut, vaan palkalla ja opintorahalla on pärjätty mainiosti. Korjasin elämiskustannuksiin budjetoimiani varoja ylöspäin, koska näyttää siltä että sellaiseen on varaa uuden työpaikan ansiosta ja tarvista lokakuun menojen valossa.

Kävin tänään vielä yhdessä työhaastattelussa, vaikka valintani näyttääkin melkoisen varmalta. Kerroin haastattelijalle tilanteesta ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, että hakukriteerit ovat muuttuneet. Muuten haastattelu sujui melkoisen tutun kaavan mukaan, mitä nyt jouduin hieman todistamaan ohjelmointitaitojani paperille. Jälkeenpäin huomasin ainakin yhden virheen vastauksissani, mutta oikeastaan en ole asiasta kauhean huolissani. Jos en saa työtarjousta, minulla on jo yksi taskussa, jos saan, mitä yhdellä vikavastauksella on väliä?

Tutkailin myös varaosien hintoja ja päädyin siihen, että uusi unelmani on Yamaha XV750 Virago. Aiemmin haikailin sen pienemmän version, 535:n perään, mutta nyt budjetissa näkyy olevan tilaa tuolle isommallekin. Varaosien hinnoissa ei ollut mainittavia eroja, joten senkin puoleen 750-kuutioinen kuulostaa houkuttelevammalta. Vakuutusmaksut ovat toki kalliimmat, mutta en usko siitä koituvan estettä.

Ja opintoviikkojakin on kertynyt enemmän kuin osasin odottaa. Koputan puuta, vaikuttaa siltä että asiat sujuvat liiankin hyvin.